Peuteropvang

Lekker spelen én leren 
Vanaf twee jaar kan je kindje bij ons terecht op de peuteropvang. Bij de peuteropvang hebben we veel aandacht voor het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen. Dat doen we spelenderwijs. Net als op de dagopvang werken we met het voorschools educatief programma Uk & Puk. Het programma bevat thema's die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Binnen de thema's doen we allerlei activiteiten en bieden we verschillende spelmaterialen aan. We begeleiden kinderen in het samen spelen en samen delen. We zingen samen liedjes, lezen iedere dag boekjes voor bieden allerlei knutselactiviteiten aan, waardoor kinderen verschillende materialen en technieken leren kennen. 

Samenwerking  
Kinderdagverblijf, peuteropvang en ook de groepen 1-2 werken bij ons nauw samen. We stemmen thema's af en gebruiken dezelfde rituelen. Een paar keer per jaar bezoeken de peuters de groepen 1-2 en doen we mee aan gezamenlijke activiteiten, zoals poppenkast, sportdag of creadag. Zo wordt de overgang naar de basisschool een stuk minder groot. 

Ruimte genoeg 
Voor de peuteropvang hebben we de beschikking over twee ruime lokalen in een vleugel van kindcentrum De Bakelaar. We maken ook gebruik van het speellokaal om beweegactiviteiten met de kinderen te doen. Er is een natuurlijke, omheinde buitenruimte met een fietsparcours met heuvel, zandbak, verstopplekjes en verschillende ondergronden. We kunnen ook gebruik maken van het kleuterplein met zandbak en een speeltoestel. Genoeg plek om te spelen dus! 
 

Even praktisch 
Omdat we werken met een speciaal peuterprogramma is het belangrijk dat peuters minimaal twee dagdelen per week komen. De peuteropvang is elke dag geopend van 8.20 uur tot 12.20 uur en kan ook gecombineerd worden met dagdelen dagopvang. Tijdens de schoolvakanties van het basisonderwijs is de peuteropvang gesloten. Meer weten? Meer informatie over de peuteropvang vind je in onze folder peuteropvang of op de website van GOO Opvang en Onderwijs.  

Kom een keer op bezoek 
Wij zijn trots op ons mooie kindcentrum en leiden je graag een keer rond. Dan kun je met eigen ogen zien hoe het eruit ziet en hoe het er bij ons aan toe gaat. Maak je vooraf even een afspraak via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres? 

Aanmelden 
Zie jij je kindje al lekker spelen en leren met leeftijdsgenootjes op KC De Bakelaar? Dan vind je hier het inschrijfformulier peuteropvang