Duurzaamheid

Op Kindcentrum De Bakelaar hechten we veel belang aan aan duurzaamheid. We stomen onze kinderen klaar voor hun toekomst in de wijde wereld en willen er dan ook alles aan doen om als kindcentrum goed voor de wereld te zorgen. Wij willen kinderen bewust laten worden wat duurzaamheid betekent en hoe wij hier gezamenlijk aan kunnen bijdragen. Daarnaast willen we ook het comfort van een modern kindcentrum, voor een gezond werk- en leerklimaat waar kinderen en medewerkers zich fijn voelen.  

Wij hebben op KC De Bakelaar een slim klimaatsysteem en zonneschermen. Dat betekent dat we het in de zomer minder warm hebben in de klas, zodat we beter kunnen werken met elkaar. In de winter is het juist lekker warm. Het klimaatsysteem zorgt ook voor toevoer van frisse lucht en houdt de CO2 in de klas in de gaten. Zo kunnen we in een gezonde lucht werken en spelen. 

Op ons dak liggen zonnepanelen om duurzame stroom op te wekken. In de hal van het kindcentrum hangt een groot scherm waarop de kinderen zelf kunnen zien hoeveel energie de zonnepanelen opwekken. Al onze lampen zijn vervangen door duurzame led-verlichting. Ook tijdens de lessen proberen we aandacht te besteden aan duurzaamheid om kinderen te leren zuinig om te gaan met de aarde. Want duurzaamheid betekent dat er blije mensen en dieren leven op een gezonde aarde, nu en in de toekomst. 

Schooltuin en lege flessen actie
Bij Kindcentrum de Bakelaar is door de kinderen zelf gekozen om aankomend schooljaar te starten met een eigen schooltuin. Ook het initiatief van een aantal bso-kinderen om lege flessen en blikjes in te zamelen voor een beter milieu draagt bij aan het thema duurzaamheid.

De lege flessen en blikjes actie start op maandag 2 oktober. De initiatiefnemers houden deze dag in alle klassen een presentatie waarin ze vertellen dat er de maand oktober op school lege flessen en blikjes ingezameld worden om bij te dragen aan een schoner milieu. De opbrengst van deze actie gaan we besteden aan de verduurzaming van onze schooltuin. Denk hierbij aan een regenton waarmee we regenwater voor de plantjes kunnen opvangen.

De actie loopt t/m maandagochtend 30 oktober.  De lege flessen en blikjes zullen ingeleverd worden en van het geld, in samenspraak met de schooltuincommissie, spullen voor de schooltuin worden aangeschaft. De schooltuin zal op woensdag 1 november feestelijk worden geopend.